Varme drikke er noget af det bedste om efteråret og vinteren, og denne toddy med slåengin og æblemost smager virkelig skønt og er særlig oplagt at lave, hvis du både har presset æblesaft og lavet din egen slåengin.
Varm toddy til årstiden
Slåentoddy med æble er en rigtig årstidstoddy, for den er virkelig indbegrebet af efterår og årstidens råvarer og høst. Toddyen laves nemlig på varm æblemost, friskpresset appelsinsaft, varme krydderier og en god slåengin. Og den er virkelig lækker og smagfuld.
Har du selv lavet slåengin i løbet af efteråret, er den varme drik jo helt oplagt at lave og en fantastisk måde at nyde sin slåengin på. Og måske har du endda også presset din egen æblesaft af æblerne fra haven, og så går det hele jo op i en højere enhed.
Varmende drikke
Denne toddy kan selvfølgelig drikkes hele efteråret og vinteren, og er nærmest helt gløgg-agtig. På engelsk ville man kalde drikken mulled sloe. Mulled betyder egentligt blot, at den er varmet, så drinken bliver til en varm drik.
Jeg kan selv godt lide tanken om, at nogle ting hører årstiden til, og at det kun er på dette ene tidspunkt på året, man indtager det. Så er der nemlig noget at glæde sig til, og alting flyder ikke sammen. I stedet kan man nyde årets gang.
Se alle opskrifter på varme drikke
Opskrift på slåentoddy med æble
Det er ganske nemt at lave denne varme drik med slåengin, og opskriften finder du lige nedenfor. Det er selvfølgelig essentielt, at du har en slåengin. Den kan du enten købe dig til eller lave selv. Jeg opfordrer dig selvfølgelig til det sidste, for det er både nemt, sjovt og meget tilfredsstillende. Alt, hvad du skal gøre, er at plukke slåen og blande dem med gin og sukker. Nemt.
Du finder opskriften på slåengin her.
Opskriften på varm slåentoddy med æble er selvfølgelig med alkohol, men den kunne evt. laves alkoholfri ved at bruge en slåensirup eller slåensaft i stedet. Og er du mere til en alkoholfri varm drink eller vil lave tilsvarende til børn, så vil jeg anbefale denne æblegløgg i stedet, som er uden alkohol, men lækker krydret og særdeles smagfuld.
Har du lavet slåengin og kunne du bruge mere inspiration til drinks og cocktail med den smukke røde gin, så tjek lige disse drinksopskrifter ud:
Drink med slåengin og hyldeblomst
Slåengin med rosmarin og limoncello
Se alle opskrifter på hjemmelavede drinks
Slåentoddy med æble
Equipment
- 2 glas eller krus til varme drikke
Ingredienser
- 3 dl æblemost
- 1 dl friskpresset appelsinsaft
- 2 tsk sirup eller eller gelé, fx slåensirup, æblesirup eller ribsgelé
- 1 lille stang kanel
- 1 hel stjerneanis
- 4 hele nelliker
- 1 dl slåengin
- 1 æble
- 1 appelsin
Sådan gør du
- Kom æblemost, friskpresset appelsinsaft, sirup eller gelé, kanelstang, nelliker og stjerneanis i en gryde og varm langsomt op til kogepunktet under omrøring.
- Tag gryden af varmen, læg låg på og lad den varme drik trække i 30-60 minutter, så æblemosten tager smag af alle krydderierne.
- Varm drikken op igen og hæld den i to glas.
- Hæld slåengin i hvert glas og pynt med æbletern, en appelsinskive i hvert glas og fordel krydderierne.
- Server med det samme.