Denne speltgranola er rigtig chrunchy og lækker og smager altså helt fantastisk ovenpå græsk yoghurt. Granola’en indeholder masser af forskellige kerner og har en dejligt krydret smag af nelliker og havtorn. Krydderierne kan du altid skifte ud, hvis der er andre, du synes bedre om.
Jeg plejer gerne at putte lidt friskopskåret frugt eller friske bær på min græske yoghurt, hælde lidt sirup over, fx hyldeblomstsirup, kirsebærsirup eller myntesirup, og så topper jeg med denne lækre speltgranola fyldt med masser af kerner. Og så føler jeg mig kernesund. Mest fordi størstedelen af min morgenmad er hjemmelavet, og jeg ved, hvad den indeholder.
Samtidig er granola en virkelig god måde at indtage en masse kerner på, hvilket ind i mellem kan være en udfordring i hverdagen. Og hvis der er kerner, som du hellere vil indtage, skifter du bare ud med dem, der er i opskriften eller tilsætter og omfordeler, så du får skabt din egen personlige granola. Så nemt er det!
Sådan laver du speltgranola med valnødder, græskarkerner og havtorn
- 2 dl speltflager
- 1 dl quinoaflager eller hvedekim
- 1 dl græskarkerner
- 1/2 dl afskallede hampefrø
- 1/2 dl chiafrø
- 1 dl hakkede valnødder
- 1/2 – 1 tsk stødte nelliker
- en knivspids fint salt
- 1/2 dl agavesirup
- 1/2 dl kokosolie
- 2 spsk tørret havtorn
Hak valnødderne og bland alle kernerne og de tørre ingredienser på nær tørret havtorn sammen i en stor skål.
Hæld stødt nellike sammen med en knivspids fint salt henover og rør rundt.
Tilsæt agavesirup og kokosolie og rør det godt rundt i blandingen.
Hæld det hele på en bradepande beklædt med bagepapir og bag det i ovnen ved ca. 150 grader i ca. en halv time.
Rør i granolaen efter ca. et kvarter. og måske igen 5 – 10 minutter efter. Granolaen skal være sprød og knasende.
Tag bradepanden ud af ovnen og lad din granola køle helt af. Bland tørret havtorn i.
Fyld granolaen på en stort sylteglas eller i en kagedåse.
God fornøjelse med at lave din helt egen speltranola med valnødder, græskarkerner og havtorn.