Denne lækre salat med grønkål, rød quinoa, græskarkerner, feta og tranebær smager simpelthen så godt og er samtidigt dejligt mættende. Salaten fungerer perfekt som en god frokostsalat med fylde, men kan også bruges som et godt, sundt og nærende tilbehør til aftensmaden.
Salat med grønkål og quinoa
Denne grønkålssalat med quinoa hører til en af mine absolutte yndlingssalater, og vi laver den meget, meget ofte vinteren igennem.
En af vinterens bedste grøntsager er nemlig grønkål, som også fås langt ind i foråret. Grønkål er en rigtig god kilde til vitaminer, er fiberrig og fyldt med næringsstoffer. På grund af de mange plantefibre har grønkål en høj næringsværdi og mætter derfor rigtig godt. Og vidste du, at indholdet af c-vitamin i grønkål faktisk er højere end i en appelsin?
Og så er der quinoa, som vi spiser utroligt meget af i vores familie. Quinoa indeholder fem gange så mange fibre som almindelige ris og er derfor både mættende og gode for fordøjelsen. Derudover består en stor del af fedtsyrerne i quinoa af omega-3-fedtsyrer, som er med til at reducere blodets fedtindhold (= godt for kolesteroltallet) og er godt for hjernen.
Altså: lutter gode sager krydret med tørrede tranebær, ristede græskarkerner og lidt fetaost. Tranebærrene regulerer også kolesterolet og indeholder en masse antioxidanter. Græskarkernerne er proteinrige og gode for både mæthed og fordøjelse. Feta indeholder selvfølgelig fedt, men også calcium, som er godt for vores knogler, og så giver feta salt til salaten.
Opskrift på grønkålssalat med quinoa
Neden for finder du den nemme og ret hurtige opskrift på salaten med grønkål og quinoa. I en travl hverdag kan du jo selvfølgelig bruge opskriften som inspiration og erstatte de forskellige ingredienser med andre, hvis du er løbet tør. Fx kan du bruge gojibær eller rosiner i stedet for tranebær. Du kan bruge bulgur eller couscous eller brune/røde ris i stedet for quinoa osv.
Er du vild med grønne retter, så kan det være, at disse udvalgte opskrifter kan inspirere dig:
Tabouleh med havens krydderurter
Hvide asparges med lavendelvinaigrette
Grillede auberginer med yoghurt og granatæble
Poke bowl med med kylling og avokado
Se også alle opskrifter på salater
Grønkålssalat med quinoa
Ingredienser
Dressing
- 1/2 dl olivenolie
- 4 spsk friskpresset citronsaft
- 1 tsk havsalt
- friskkværnet peber
Salaten
- 2 dl rød quinoa Du kan selvfølgelig også bruge andre farver quinoa
- 1 dl græskarkerner
- 2 store håndfulde grønkål Hakket og skyllet i pose eller hele stængler
- 100 g fetaost
- 1/2 dl tørrede tranebær
Sådan gør du
Dressing
- Bland olivenolie med friskpresset citronsaft og krydr med salt og peber.
Salaten
- Kog quinoaen og køl af.
- Rist græskarkernerne let på en pande – pas på de ikke brænder på.
- Hak grønkålen groft (hvis det er hele stængler) og kom derefter den grofthakkede grønkål i en minihakker og giv den et par sekunder, så den lige bliver snittet lidt finere. Samtidigt bliver den blank og meget grøn.
- Hæld dressingen over grønkålen og vend det hele godt rundt.
- Bræk fetaosten i små stykker.
- Anret salaten på et fad eller i en skål: Læg grønkål ud som bund og læg afkølet quinoa ovenpå. Pynt derefter med ristede græskarkerner, fetaost og tørrede tranebær.