Denne gammeldags krydderkage er familiens absolutte yndlingskage, og den bliver flittigt bagt i løbet af efteråret og vinteren. Kagen er saftig og lækker og har den mest vanedannende krydrede smag. Opskriften er en gammel familieopskrift.
Gammel familieopskrift
Gammeldags krydderkage er en klar favorit hjemme hos os og måske den kage, vi bager allermest. Den er simpelthen så saftig og lækker og fuld af smag. Og ligegyldigt, hvem der bager den, så bliver den en succes. Det er nemlig en af de kager, vores børn ofte bager.
Opskriften på krydderkagen er en, som min mor har givet mig for mindst 30 år siden, og jeg kan huske, den ofte blev bagt, da jeg var barn. Det er så hyggeligt og nostalgisk, når en god opskrift på denne måde går i arv og bliver en del af familielivet.
Kage med alle efterårets krydderier
En gammeldags krydderkage er, som navnet siger, fyldt med krydderier. Kagen indeholder kanel, ingefær og nelliker. Og så er der masser af revet citronskal i, som også giver en masse smag til kagen og skaber lidt balance mellem det krydrede søde og det friske.
Kagen bages med kærnemælk, og dette er en vigtig del af opskriften. Bager du den med mælk, bliver den simplethen ikke lige så saftig og lækker – jeg har prøvet. I den originale opskrift brugte man sur fløde, men det er ikke helt så aktuelt i dag, så det har jeg ændret til kærnemælk. Kærnemælken gør også kagen en lille bitte smule tungere, og det klæder kagen.
Se alle opskrifter på varme drikke
Opskrift på gammeldags krydderkage
Opskriften er nem, og kagen er hurtigt bagt. Jeg synes, den er allerbedst at servere helt enkelt, som den er. Den behøver hverken flødeskum eller creme fraiche eller andre ting. Skulle man endelig give den lidt, kunne det være en luftig citronsmørcreme. Og ellers bare drysse lidt flormelis henover.
Får du lyst til at bage flere krydrede kager, så kan det være, du kan finde lidt inspiration i nogle af mine mange andre kageopskrifter. Her er et lille udpluk, men der er mange flere:
Gammeldags krydderkage
Equipment
- 1 bradepande 20 x 30 cm eller en springform 28 cm eller en randform.
Ingredienser
- 4 æg
- 400 g sukker
- 200 g smeltet, afkølet smør
- 3 dl kærnemælk
- 4 toptsk stødt kanel
- 2 tsk stødt ingefær
- 2 små tsk stødte nelliker
- 1 citron, revet skal af
- 4 strøgne tsk bagepulver
- 300 g hvedemel
- lidt flormelis til at drysse over kagen
Sådan gør du
- Pisk sukker og æg hvidt og luftigt.
- Hæld det smeltede, afkølede smør i og rør godt.
- Bland krydderier, revet citronskal og bagepulveret i hvedemelet og vend det forsigtig i dejen skiftevis med kærnemælk.
- Hæld dejen i den valgte bageform og bag krydderkagen ved 190 gader varmluft i ca. 40 minutter.
- Vend kagen ud på en bagerist og lad den køle en smule af inden servering.
- Drys med flormelis og server lun og friskbagt.