En af de mere lækre sager, man kan lave af sæsonens hyldeblomster, er hyldeblomstlikør. Og kan du lide smagen af hyldeblomster, vil du også være vild med denne dejlige likør af de hvide blomster, der smager af sol og sommer og lyse nætter.
Hyldeblomster på alle mulige måder
Hyldeblomstlikør – ahhh. Det er så sjovt at lege med sæsonens råvarer, og når hyldeblomsterne er i sæson, gælder det om at få så meget ud af dem som muligt. Hvert år bliver der fundet på nye ting, man kan lave med hyldeblomster; nye retter, nye drinks, nye desserter og kager.
Hjemmelavede likører er gode at have i skabet både til sommerens drinks, hvor de kan forvandles til de rene lækkerier, og til vinteren, hvor det varmer godt med en likør af sommerens høst.
Hyldeblomstlikør er ganske nemt at lave. I opskriften er der angivet en mængde sukkerlage, som du blander hyldeblomstudtrækket med, men smag dig endelig frem. Du behøver ikke at hælde det hele i, hvis du synes, likøren er sød nok, når du har hældt det halve i.
Se hele samlingen af opskrifter på hjemmelavede likører her
Opskrift på hyldeblomstlikør
Neden for finder du den nemme opskrift på likør lavet på hyldeblomster. Er du vild med hyldeblomster, så prøv endelig også at lave en hyldeblomstsnaps med citron eller en hyldeblomst-jordbærsnaps. Begge to smager fantastisk.
Når det er hyldeblomstsæson, skal man udnytte den smagfulde blomst til fulde. Der er så mange dejlige ting, man kan lave med hyldeblomster. I mit køkken summer og syder det hele juni, hvor det er højsæson for hyldeblomster. jeg har nemlig travls med at lave alverdens lækkerier og gemme den dejlige smag af hyldeblomst til senere på året.
Her er nogle udvalgte opskrifter, som jeg håber, du kan finde inspiration i:
Panna cotta med hyldeblomstgelé og fennikelsmag
Hyldeblomstmarineret kylling – helstegt kylling i ovn
Se alle opskrifter med hyldeblomster her
Hyldeblomstlikør
Ingredienser
- 10 store skærme hyldeblomster
- 5 dl vodka
- skallen af 1 økologisk citron
- 1 dl sukker
- 1 dl vand
Sådan gør du
- Ryst hyldeblomsterne godt og klip små buketter af blomsterskærmene.
- Skræl citronen med en skrællekniv, så du får lange flager af citronskal.
- Kom de små blomsterbuketter og citronskallen i et sylteglas og hæld vodka over.
- Lad hyldeblomsterne trække i vodkaen i ca. 2 uger og ryst sylteglasset en gang i mellem.
- Efter 2 uger koger du en sukkerlage af en del vand og en del sukker: Varm det langsomt op, mens du rører rundt, til sukkeret er helt smeltet.
- Køl sukkerlagen af.
- Si blomster og citronskal fra alkoholen ved at hælde det gennem en sigte.
- Filtrer vodkaen ved at hælde den gennem en tragt foret med et kaffefilter.
- Bland hyldeblomst-vodkaen sammen med lagen og hæld likøren på en rengjort og skoldet flaske.