Efterårets must-have lækkeri: En efterårskrydret græskarsirup. Denne sirup smager som en drøm i pumpkin spice latte eller bare i din kaffe, i chai latte eller hældt over lidt flødeskum til en god kage. Siruppen kan laves på under en halv time og er pærenem at lave.
Græskarsirup
Lav den lækreste pumpkin spice sirup eller med andre ord en efterårskrydret græskarsirup. For det er faktisk ikke helt forkert, når der står græskarsirup. Siruppen er nemlig lavet på græskarpuré, græskar-krydderier og så selvfølgelig sukker og vand. Og den smager himmelsk fx i en café latte.
I virkeligheden er det en sirup, der kan hjælpe dig med at genskabe smagen i Starbucks berømte pumpkin spice latte med pumpkin pie spice. Det er vel er en af deres mest kendte kaffer og den mest populære kaffe i efterårsmånederne. Og det er der god grund til: Den smager simpelthen fantastisk. Af efterår og hygge, stearinlys og en varm drik i hænderne. Og server gerne en kryddercookie med græskarsmag til.
Det er ikke en kaffe, man skal drikke hver dag (i så fald kun en uges tid), men i stedet en kaffe, man skal nyde en søndag eftermiddag. Eller bare når det skal være lidt ekstrahyggeligt. Opbevarer du siruppen på køl, kan den holde sig i temmelig lang tid.
Opskrift på pumpkin spice sirup
Opskriften på den lækre græskarsirup med krydderier finder du lige nedenfor. I opskriften indgår to ingredienser, som du skal forberede først, nemlig:
pumpkin spice krydderiblanding
Krydderiblandingen tager kun få minutter at lave, mens græskarpuréen tager lidt længere tid – til gengæld er det noget af det nemmeste at lave og kræver ingen andre ingredienser end græskar og vand.
Når du har lavet siruppen, så prøv endelig at lave en pumpkin spice latte. Det smager virkelig skønt og næsten helt dessertagtig. Er du ikke til kaffe, kan du i stedet lave en pumpkin spice chai latte.
Er du i øvrigt også vild med smagen af græskar, så tjek endelig også nogle af mine mange andre græskaropskrifter. Her er et lille udpluk:
Butternut curry – opskrift på karryret med græskar
Se alle opskrifter med græskar
Pumpkin spice sirup
Ingredienser
- 200 g sukker
- 200 g brun farin
- 100 g græskarpuré
- 3 tsk vaniljesukker
- 4 tsk pumpkin spice krydderiblanding
- 4 dl vand
Sådan gør du
- Kom sukker, brun farin, græskarpuré, krydderier og vand i en gryde.
- Varm langsomt op til kogepunktet, mens sukkeret smelter, og lad derefter siruppen stå og småsimre i ca. 15-20 minutter, til den er kogt ind til en tynd karamelagtig sirup.
- Det kan være svært at se, hvornår siruppen har den rette konsistens, men kom fx en lille skefuld på en tallerken ind i køleskabet og tjek efter et par minutter, hvor tyk, den er blevet. Den må helst ikke blive alt for tyk, men skal heller ikke være helt tynd og vandet.
- Lad siruppen køle en smule af og hæld den derefter på glas.