Bag det lækreste svampede bananbrød med masser af chokoladestykker i. Brødet kan spises som kage eller serveres til en brunch. Det holder sig lækkert i flere dage, men smager nu allerbedst nybagt og lunt fra ovnen.
Banana bread
Nogle steder spiser man bananbrød med chokolade til morgenmad – det er måske en smule voldsomt for os danskere, som foretrækker en lidt sundere morgenmad, men det ændrer ikke på, at banana bread, som det hedder på amerikansk, smager fantastisk morgen, middag og aften.
Bananbrødet har i øvrigt en lang historie i USA, hvor man begyndte at bage det allerede i slutningen af 1800-tallet. Senere fik brødet sin store udbredelse under depressionen, hvor man sørgede for at bruge sine overmodne bananer fornuftigt. Samtidigt blev det almindeligt at bruge bagepulver til bagværk.
Historikere mener, at brødets store udbredelse med al sandsynlighed skyldes en kombination af fattigdom og fødevaremangel på den ene side og markedsføringen af bagepulver på den anden side. Du kan læse mere om bananbrødets historie her på Wikipedia. Uanset hvad, så er vi mange, der er glade for opfindelsen, for det er simpelthen det lækreste “brød”, man kan bage.
(OBS: Dette blogindlæg indeholder affiliatelinks – læs mere nederst på siden)
Professionel brødform
Denne aflange brødform fra Eva Trio er nærmest uundværlig i bagekøkkenet. Formen er fremstillet af slip-let-materiale, hvilket sikrer en jævn bagning og nem frigørelse af brødet efter bagningen. Slip-let-materialet gør også formen nem at rengøre, hvilket kan være en stor lettelse efter en lang dag i køkkenet.
Formen har runde hjørner, hvilket gør den dejlig nem at arbejde med. Belægningen kan tåle helt op til 400 grader og er slidstærk, hvilket betyder, at denne form sagtens kan tåle metalredskaber.
-
Professionel brødformkr.169,95
Opskrift på bananbrød med chokolade
Neden for finder du opskriften på det nemme brød med banan og chokolade. Brødet er hurtigt rørt sammen, og så skal man blot vente på, at det kommer ud af ovnen. For os er chokoladen en væsentlig del af brødet, som der ikke må spares på. Som regel bruger vi bare det, vi har: Nogle gange mørk chokolade, nogle gange lys, og nogle gange en god blanding.
Er du vild med kage og andre gode sager med bananer, så kan det være, at du også kan finde inspiration i disse udvalgte opskrifter med bananer:
Bananpandekager med karamelliserede bananer
Bananmuffins med chokoladecreme
Se alle opskrifter på skærekager
Bananbrød med chokolade
Equipment
- Brødform
Ingredienser
- 125 g blødt smør
- 150 g sukker
- 2 æg
- 3 meget modne bananer
- 1 tsk vaniljesukker
- 200 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1/2 tsk fint salt
- 150 g mørk eller lys chokolade – eller en blanding
Sådan gør du
- Pisk smør og sukker sammen og tilsæt derefter æggene, som du har pisket let sammen forinden.
- Mos bananerne med en gaffel, så mosen nærmest kommer til at ligne æblegrød, og kom vaniljesukker i mosen. Bland bananmosen i dejen.
- Bland mel, bagepulver og salt og vend det i dejen.
- Hak chokoladen groft og vend 3/4 af den i dejen, mens du gemmer resten til at komme ovenpå dejen, når den er hældt i formen.
- Kom dejen i en smurt brødform og drys med det sidste hakkede chokolade.
- Bag bananbrødet ved 180 grader varmluft i ca. 55-60 minutter.
- Tag brødet ud af formen og lad det køle af på en bagerist i ca. 10 minutter, før du skærer det i skiver og serverer det.
Dette blogindlæg indeholder affiliatelinks, hvilket betyder, at jeg tjener en skilling, hvis du klikker dig videre og foretager et køb. Jeg linker kun til varer og produkter, som jeg enten selv bruger eller som jeg vil anbefale. Klikker du på et link og køber, så støtter du samtidigt mit arbejde med at udvikle opskrifter, som jeg kan lægge ud til dig og alle andre – ganske gratis som inspiration til at leve et mere naturligt liv.