Hyldeblomstsukker smager nøjagtig, som det lyder. Som søde hyldeblomster. Kryddersukkeret er hurtigt lavet og har den dejligste søde smag af midsommer. Brug sukkeret på pandekager eller i cookies, i koldskål og dressinger eller som en ekstra smagfuld og lækker sukker på jordbær med mælk.
Smagen af hyldeblomster
Hyldeblomstsukker smager fantastisk. Det tager 5 minutter at lave, og så har man den dejligste gyldne kryddersukker med smag af hyldeblomster, sol og sommer. Sukkeret kan bruges med det samme, mens det er fugtigt. Efterfølgende skal det dog have lov at tørre, så det kan holde sig længe.
Der er ingen tvivl om, at hyldeblomstsukker er helt perfekt at drysse på sommerens jordbær med mælk, hvor sukkeret tilfører den dejlige smag af hyldeblomster. Og jordbær og hyldeblomster er jo bare et forrygende makkerpar. Tænk bare på en hyldeblomst-jordbærsnaps eller en jordbærmilkshake med hyldeblomst.
Men det gyldne kryddersukker har masser af andre anvendelsesmuligheder og kan bruges alle de steder, hvor du normalt ville bruge sukker. Særligt genialt er det på pandekager eller som drys på småkager eller kager. Men prøv også at bruge lidt i en dressing eller marinade eller erstat sukkeret i koldskål med hyldeblomstsukker. Så bliver smagen lige pludselig lidt mere sommerlig og lækker.
Du kan i øvrigt lave alle mulige slags lækker kryddersukker. Prøv fx også med en rosensukker eller en myntesukker.
Se alle opskrifter på kryddersukker
Opskrift på hyldeblomstsukker
Du finder den meget nemme opskrift på hjemmelavet kryddersukker med hyldeblomstsmag lige her neden for.
Det er vigtigt, at du ikke skyller hyldeblomsterne, efter du har plukket dem. Så mister de nemlig en masse blomsterstøv, hvori smagen sidder. Lad blot blomsterne ligge på et lyst viskestykke i 5 minutter, inden du bruger dem. Herefter kan du ryste dem let, så eventuelle småkravl falder ud.
Har du lyst til at lave mere med hyldeblomster, så tjek også mine mange andre opskrifter med hyldeblomster. Her er nogle af de mest populære:
Panna cotta med hyldeblomstgelé og fennikelsmag
Citron-marcipankage med hyldeblomstcreme
Hyldeblomstmarineret kylling – helstegt kylling i ovn
Se alle opskrifter med hyldeblomster
Hyldeblomstsukker
Equipment
- 1 minihakker, blender eller foodprocessor
Ingredienser
- 150 g rørsukker
- 4 skærme hyldeblomster
Sådan gør du
- Klip eller nip med fingrene alle de små blomster af hyldeblomstskærmene, så du ikke får al for meget grøn stængel med.
- Kom rørsukker og hyldeblomster i en lille minihakker eller lignende og blend, til sukkeret bliver helt gyldent og alle blomsterne er blendet med.
- Bred sukkeret ud i et tyndt lag på et stykke bagepapir i ca. et døgn, så det kan tørre.
- Når sukkeret er knastørt, kommer du sukkeret i minihakkeren igen og kører det et par omgange, så det bliver løst og lækkert.
- Fyld hyldeblomstsukkeret på glas.
Læs i øvrigt mere om hyld på miljøstyrelsens hjemmeside