Denne smukke og indbydende rødkålssalat med grønkål, appelsin og valnødder pynter på ethvert spisebord og er fantastisk at servere både til mortensaftenmiddagen og til julemiddagen! Den er smækfyldt med farver og gode vitaminer, og så smager salaten bare SÅ godt. Lav den til jul, til en hverdagsaften eller til madpakken.
Smukke farver, sprødt og saftigt
Denne rødkålssalat er en eksplosion af smukke farver, og det æstetiske udtryk giver lyst til straks at skovle den over på tallerkenen. Samtidig er salaten lækker sprød, meget saftig og dejligt knasende.
Valnødderne bliver ristet på panden i honning og giver salaten en skøn sød og knasende smag, mens appelsin og granatæblekerner tilfører salaten saft og syre – det giver en god balance. Kålen vendes i en dejlig dressing af olie, eddike og honning.
Julet salat til både mortensaften og juleaften
Den smukke og farverige rødkålssalat er perfekt at servere til julemiddagen, men også til mortensaften, hvor det er næsten samme menu, der står på spisebordet. Salaten er meget julet med sine smukke røde, grønne og gyldne farver og pynter virkelig smukt på bordet.
Men udover at servere salaten til jul og mortensaften, er den også skøn at sætte på bordet en hverdagsaften i det kolde og mørke efterår og vinter. For salaten er fyldt med vitaminer og gode sager og mætter rigtig godt. Derfor er den også oplagt at bruge som madpakkesalat.
Opskrift på rødkålssalat med grønkål, appelsin og valnødder
Rødkålssalaten tager ikke lang tid at lave. Opskriften består af tre dele: Valnødderne skal ristes i honning, salaten skal snittes og anrettes og så skal der laves en nem og lækker dressing, som hældes over salaten. Det er ganske nemt.
Søger du mere inspiration til gode retter til julen, så tjek endelig mine mange juleopskrifter på god hjemmelavet julemad. Her er et lille udpluk:
Hjemmelavet tranebærsauce til risalamanden
Rødkålssalat med grønkål, appelsin og valnødder
Ingredienser
Honningristede valnødder
- 75 g valnødder
- en lille klat smør
- 2 spsk akaciehonning
- 1 knivspids fint salt
Rødkålssalaten
- 400 g frisk rødkål
- 50 g frisk grønkål (ca. et par gode håndfulde, hvis du bruger færdigsnittet/skyllet grønkål)
- 2 appelsiner
- 1/2 granatæble
Dressing
- 3 spsk olivenolie
- 1 spsk kirsebæreddike eller en anden kryddereddike, fx granatæbleeddike eller æbleeddike
- 1 spsk akaciehonning
- salt og peber
Sådan gør du
Honningristede valnødder
- Rist valnødderne i lidt smør på en mellemvarm pande. Tilsæt honning og et nip salt og lad valnødderne riste videre i honningen i et par minutter, til de er blevet flot gyldne og lidt karamelliserede. Tag valnødderne af panden og lad dem køle af på et stykke bagepapir.
Rødkålssalaten
- Snit rødkålen og grønkålen fint.
- Skær skallen af appelsinerne og skær appelsinkødet i mindre stykker.
- Skær granatæblet over og ned i hinderne mellem kernerne, så du kan vriste granatæblekernerne fri. Sæt kernerne til side.
Dressing
- Rør olivenolie sammen med eddike og honning og smag til med salt og peber.
Anretning
- Vend kål og appelsinstykker rundt i dressingen og anret i en skål eller på et fad.
- Pynt salaten med granatæbler og honningristede valnødder.