Det er nemt at salte ramsløgsblomster og senere bruge dem som tilbehør i mad eller blot som pynt. De saltede blomster får en intens og saltet smag og konserveringen betyder, at de kan holde sig i lang tid, så du kan servere ramsløgsblomster uden for sæson.
Hvide blomster i salt
Saltede ramsløgsblomster er helt oplagt at lave, når skovbunden er dækket af de hvide blomster. De er hurtige at plukke og hurtige at lægge lagvis med salt i et sylteglas. Og det er jo en skøn måde at konservere en af forårets bedste delikatesser.
Når ramsløgsblomster saltes, kan de nemlig gemmes i lang tid. Og hvis du fx har prøvet at lave syltede ramsløgblomster i foråret, ja så er det faktisk muligt at lave syltede ramsløgsblomster igen senere på året. Husk blot at skylle saltet godt af inden. Senere, når blomsten afblomstrer og danner små frøstande, kan du også salte dem og efterfølgende sylte dem. Det er det, man kalder ramsløgskapers.
Men ellers er det helt oplagt at bruge de saltede ramsløgsblomster som tilbehør i maden. Her giver blomsterne en skøn smagblanding af salt, surt og løgsmag. Husk blot at ryste saltet godt af blomsterne inden servering, da de selvsagt får en meget saltet smag.
Jo længere tid, de hvide ramsløgsblomster får lov til at stå i saltet, jo mere saltede vil de smage, men jo mere intens vil deres smag også blive. Og bryder du dig ikke om den salte smag, kan du nøjes med at bruge blomsterne som pynt. Det er da lidt sejt at servere mad pyntet med ramsløgsblomster i efteråret.
Læs min komplette guide til ramsløg
Opskrift på saltede ramsløgsblomster
Man kan næsten ikke kalde det en opskrift, men i hvert fald finder du lige her under fremgangsmåden for, hvordan du sylter ramsløgsblomsterne. Pluk gerne de blomster, som endnu ikke har dannet for meget frøstand. Det vil sige blomster, der lige er sprunget ud.
Og det er jo fuldstændigt fantastisk at lave alverdens lækkerier i sit køkken med denne vilde plante – blade som blomster. Her er lidt inspiration til, hvad du ellers kan lave:
Flødekogte kartofler med ramsløgpesto
Se hele samlingen af opskrifter med ramsløg
Saltede ramsløgsblomster
Equipment
- 1 Sylteglas
Ingredienser
- 1 stor buket ramsløgsblomster
- ca. 300-500 g groft salt
Sådan gør du
- Læg et lag af salt i bunden af et rent sylteglas og fyld derefter skiftevis blomster og salt i lag, til glasset er næsten fyldt – du skal kunne ryste det senere. Hvis du drejer det nederste af blomsterstanden en halv omgang, er det nemt at nippe de små stjerneformede blomster af.
- Lad nu blomsterne stå i saltet i minimum 1 måned og gerne længere. Sørg for at ryste saltet en gang i mellem.
- Skyld blomsterne grundigt inden brug. De får en meget saltet smag.