Lav dine egne lækre skumfiduser med lakridssmag! Det er sjovt og noget, du kan lave sammen med dine børn – eller bare fordi du er vild med skumfiduser (lige som os andre).
At lave skumfiduser selv
Skumfiduser med lakridssmag smager fuldstændigt vidunderligt og er virkelig sjove at lave selv. Og der er nu ikke noget som hjemmelavet slik og konfekt. Det smager bare bedre og samtidigt er det fri for alle mulige uønskede tilsætningsstoffer. Det er den rene vare. Og det er godt at vide, hvad man spiser.
Det er forholdsvis nemt at lave skumfiduser selv, men en smule tidskrævende. Du skal derfor afsætte et par timer til foretagendet og gå i total hygge-mode. Lav dem evt. sammen med store børn, for de er sjove og hyggelige at lave sammen.
Lakridslykke
Det, der gør disse skumfiduser så særlige, er den subtile balance mellem den blide sødme fra skummet og den karakteristiske, komplekse smag af lakrids. Hvert bid er som en smagsrejse, der udfolder lag på lag af glæde på ganen. Små bidder af lakridslykke.
Ud over den klassiske form åbner hjemmelavede skumfiduser med lakrids op for leg med variation. Prøv fx at dyppe dem i chokolade eller drysse dem med et strejf af flagesalt. At lave hjemmelavede skumfiduser med lakrids er ikke blot en kulinarisk udfordring, men også en invitation til at skabe den ultimative lakridsoplevelse.
Du kan nemt købe lakridsekstrakt ved Helsebixen, som sender fragtfrit og hurtigt (affiliatelink):
Opskrift på skumfiduser med lakridssmag
Opskriften på skumfiduser med lakridssmag giver ca. 40-50 skumfiduser alt efter, hvor store du skærer dem ud. Det er jo helt oplagt at lave mundrette bidder.
Vær opmærksom på, at skumfiduserne skal tørre, når de er færdigtlavede og gerne indtil næste dag. De kan virke meget klistrede, når du skærer dem op (brug evt. et pizzahjul eller en skarp kniv dyppet i lidt varmt vand), men når du har vendt dem i flormelis, kan du lade dem stå og tørre lidt mere på køkkenbordet, inden du pakker dem i lufttæt opbevaring.
Får du lyst til at lave flere lækkerier med lakrids, så find også gerne inspiration i nogle af mine mange andre opskrifter med lakrids:
Marengsreder med lakrids og hindbær
Biscotti med lakrids og hvid chokolade
Se alle opskrifter på konfekt, chokolade & slik
Skumfiduser med lakridssmag
Ingredienser
- 400 g sukker
- 50 g glucose
- 2 dl vand
- 3 pasteuriserede æggehvider (= 1 dl)
- 2 spsk flormelis
- 8 blade husblas
- 2 spsk fint lakridspulver
- 1 spsk rålakridspulver
- 1 dl flormelis
- 1 spsk kartoffelmel
Sådan gør du
- Bring sukker, glukose og vand i kog i en lille tykbundet gryde. Kog massen, indtil den når min. 115 grader og gerne 127 grader. Det sidste er det ideelle, men det kan være svært at nå temperaturen – skumfiduserne bliver dog fine også ved 115 grader.
- Mens sukkersiruppen koger, pisker du æggehviderne meget stive og blander 2 spsk flormelis i.
- Læg husblas i blød i koldt vand i min. 5 minutter.
- Tag sukkersiruppen af varmen og opløs husblassen heri.
- Hæld nu langsomt sukkersiruppen i æggehviderne under piskning. Nu får du en tyk og skinnende skummasse, som er meget varm.
- Tilsæt lakridspulver og smag på skummet, om det har den rette lakridssmag – der kan være forskel på det pulver, man bruger.
- Pisk nu videre i ca. 10 minutter, indtil skummassen er helt tyk og sej.
- Kom bagepapir i en form, der måler ca. 20 x 30 cm.
- Bland flormelis og kartoffelmel sammen og si det over bagepapiret, pensl evt. med en lille bitte smule olie først. Spred skumfidusmassen ud i et jævnt og glat lag.
- Si flormelis og kartoffelmel over og lad skumfidusmassen stå og tørre i mindst 3-4 timer og gerne natten over. Den kan stå enten i køleskabet eller på køkkenbordet.
- Løft bagepapiret med skumfidusmassen op på et skærebræt og skær den i et mindre stykker. Vend hvert stykke skumfidus i flormelis, så stykkerne ikke klistrer, og drys med lidt lakridspulver ovenpå.
- Opbevar i et lufttæt glas eller i en kagedåse.