Lav den dejligste kryddersnaps af lilla syrener. Snapsen er nem og hurtig at lave og smager usædvanligt liflig og lækker. Snapsen smager mest af blomster de første par måneder efter filtrering, men hvis den får lov at lagre, vil den med tiden få en mere dyb smag og farven vil blive helt gyldenbrun.
Hvordan smager snaps lavet på syrenblomster?
Ja, tænk sig, man kan også lave syrensnaps. Man kan lave kryddersnaps af næsten alt, hvad man har i haven, i græsplænen, i grøftekanten, i markhegnet, på stranden osv. Det gør alt det her med kryddersnapse rigtig spændende og udfordrende.
Så er spørgsmålet selvfølgelig, om man kan lave en god kryddersnaps af blomstrende syrener? JA, det kan man. Som altid, når man laver kryddersnaps af blomster, gælder det, at snapsen får en lidt mere liflig og parfumeret smag, end hvis man fx bruger appelsinskal og krydderier eller laver en snaps af bær.
Men her om sommeren er denne blomstersmag særdeles lækker og indbydende og passer godt til en frokost på terrassen en varm sommerdag. Udover det kan snapsen bruges til at mikse i drinks og fx blandes med en Asti som velkomstdrink på samme måde som denne velkomstdrink med Asti og lavendelsnaps.
Se alle opskrifter med syrener her
Syrensnaps får en smuk rosa-lilla farve og dufter og smager af syrener.
Har du syrener i haven, er det bare om at komme ud at plukke et par blomsterklaser, og har du ikke syrener i haven, er det relativt let at finde syrener i et markskel eller langs en vejkant.
Læs i øvrigt Fødevarestyrelsens anbefalinger i forhold til at spise syrener her.
Opskrift på syrensnaps
Her under finder du den nemme opskrift på snaps lavet på syrener. Blomstersnapse er dejlige snapse, og selv om de forekommer milde og let parfumerede umiddelbart efter filtrering, så vinder de både smag og dybde, hvis de får lov at stå og lagre i længere tid. Jeg har en syrensnaps, som har lagret i et par år og som er helt mørk gyldenbrun og meget lækker.
Hvis du får mod på at lave flere blomstersnapse, så vil jeg anbefale dig også at prøve opskrifterne på disse kryddersnapse lavet på blomster:
Rosensnaps med honning – hjemmelavet kryddersnaps
Se alle opskrifter på kryddersnaps
Syrensnaps
Ingredienser
- ca. 2 dl blomster fra den almindelige lilla syren, som dufter
- 3,5 dl klar, smagsneutral snaps
Sådan gør du
- Pluk et par grene syrener og nip alle de små blomster af blomsterklaserne. Tjek for små dyr og utøj, og lad evt. blomsterne ligge en halv til en hel time på et stykke bagepapir eller køkkenrulle.
- Hæld alle blomsterne i et glas eller en flaske og hæld den klare snaps over.
- Sæt låg på og lad snapsen trække et mørkt sted i ca. 3-4 uger. Ryst gerne glasset eller flasken en gang imellem.
- Når snapsen har trukket, skal den filtreres. Hæld først snapsen gennem en sigte for at få syrenblomsterne fra, og filtrer den derefter gennem et kaffefilter, som du sætter i en tragt over den flaske, du gerne vil opbevare snapsen i efterfølgende.
- Opbevar snapsen ved stuetemperatur. Du kan evt. søde den med en lille teskefuld honning. Lad da snapsen trække en dag mere, inden du begynder at drikke den. Snapsen vil smage mest af blomster de første par måneder, hvorefter den vil ændre karakter.