Kaffekage hører til blandt mine yndlingsskærekager og er et sikkert valg, når man drømmer om en dejlig saftig og smagfuld kage til sin kaffe her om efteråret og vinteren. Er du til kaffe, bliver du tosset med denne skønne kage.
Kaffe kan man aldrig få nok af
Denne kaffekage med kaffesmørcreme er simpelthen noget af det bedste for en kaffeelsker. Kagen er blød og saftig og har den dejligste kaffesmag både i kagen og i smørcremen. Kagen bages i to dele (eller skæres over), og kaffesmørcremen smøres mellem de to kager og på toppen.
Der er ikke noget som kaffe, når man først er blevet afhængig, og er man stærkt ramt af sin afhængighed, ja så “craver” man også alle mulige andre lækkerier med kaffesmag. Kaffekage ligger dog i toppen, og kagen er både smagfuld og lækker, nem at bage og flot at servere. Der er ikke så meget at betænke sig over.
Bag kagen i en eller to forme
Har du to springforme i samme størrelse, kan du dele dejen over i to og bage to helt lave kager, som du lægger sammen med smørcreme efterfølgende. Har du ikke to springforme i ens størrelse, bager du blot én kage, og skærer den midt over, når den er kølet af. Du skal bruge en springform, som ikke er for stor: 20 cm. Har du kun en større springform, så lav evt. 1/3 mere dej, ellers vil dine to bunde blive for tynde.
Vil du lave en højere kaffekage med flere lag, ganger du bare opskriften op med 1/3 for hvert lag, du vil lægge på. Husk, at du også skal gange kaffesmørcremen op.
Se alle opskrifter på skærekager
Opskrift på kaffekage
Opskriften på den lækre kaffekage er lige til at gå til. Den er ganske nem og hurtig at bage og indeholder ikke mange ingredienser. Kagen bages med rørsukker og brun farin for at give den en dejlig varm, krydret og karamelliseret smag. Og så anvendes der neskaffe eller instant kaffe for en kraftig kaffesmag.
Er du vild med kaffesmagen, så kan det være, du har lyst til at lave flere lækkerier med kaffe. Her er nogle opskrifter til inspiration:
Sirupskage med kaffesirup og honningsyltede pærer
Kaffekage
Equipment
- 1-2 springforme, 20 cm i diameter
Ingredienser
Kaffekage
- 2 spsk neskaffe + lidt kogende vand
- 200 g smør
- 100 g rørsukker
- 100 g brun farin
- 4 æg
- 200 g hvedemel
- 1 spsk bagepulver
Kaffesmørcreme
- 2 spsk neskaffe + lidt kogende vand
- 150 g stuetempereret smør
- 300 g flormelis
Sådan gør du
Kaffekage
- Varm ovnen op til 180 grader, og smør to springforme på 20 cm – hvis du kun har én, bager du blot én kage og skærer den over efterfølgende.
- Opløs neskaffen i en til to teskefulde kogende vand og lad kaffen stå og køle af i 5-10 minutter.
- Pisk smør, rørsukker og brun farin sammen, til du har en luftig masse. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt.
- Tilsæt hvedemel og bagepulver og vend dejen rundt (ikke piske).
- Rør til sidst den afkølede neskaffe i.
- Del dejen op i to og hæld i springformene. Bag kagerne ved 180 grader varmluft i ca. 20-25 minutter, indtil de er gyldne og gennembagte. Tag kagerne ud af springformene og lad dem køle af i mindst 15 minutter.
Kaffesmørcreme
- Opløs neskaffen i en til to teskefulde kogende vand. Pisk smør og flormelis sammen, indtil cremen er lys og luftig. Hæld kaffen i og pisk videre, til smørcremen er fin og ensartet.
- Kom smørcremen i en sprøjtepose og smør ca. halvdelen af cremen på den ene kage og læg den anden ovenpå. Brug den resterende smørcreme til at smøre på toppen og dekorere kagen. Pynt evt. med kaffebønner eller drys lidt tørkaffepulver over.