Denne lemon curd-kage med limoncello-glaze er noget helt særligt. Den ser måske ikke ud af meget, men, I guder, den smager godt. Blød, lækker og svampet med den der skønne søde citronsmag og så den smagfulde limoncello-glaze på toppen. Dette er lidt mere end en almindelig skærekage.
Citron, citron og citron
Her er virkelig en kombi af citron, citron og citron. Kagedej med citronskal i, citroncreme i form af lemon curd og citronglaze lavet på en dejlig citronlikør, som man selv kan lave: Limoncello.
Det mest vidunderlige for mig er, når man kan lave forskellige ting i sit køkken og så bagefter sætte dem sammen til noget større. Så går det hele op i en højere enhed.
Til denne lemon curd-kage med limoncello-glaze laver du først limoncello (du kan selvfølgelig også købe en af slagsen), derefter lemon curd (det samme gælder her), og så en citron-sandkage. Og vupti har du den dejligste kage lavet på gode hjemmelavede ting.
Opskrift på lemon curd-kage med limoncello-glaze
- 2 æg
- 150 g sukker
- 1 tsk revet citronskal
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 3/4 dl mælk
- 125 g smeltet smør
- 1 tsk bagepulver
- 1 lille nip salt
- 225 g hvedemel
- ca. 100 g lemon curd
- en bageform, fx en brødform, 1 l
Limoncello-glaze:
- 125 g flormelis
- ca. 3 spsk. limoncello (citronlikør)
Tænd ovnen på 175 grader.
Smelt og afkøl smørret.
Pisk æg og sukker sammen i en røreskål og tilsæt citronskal, vanilje og mælk, indtil dejen er glat.
Hæld langsomt smørret i dejen, mens du rører rundt.
Tilsæt bagepulver og et nip salt.
Til sidst vender du melet i – her må du endelig ikke piske, men skal blot røre rundt, indtil melet er vendt ind i dejen.
Hæld 3/4 af dejen i bageformen og kom ca. halvdelen af lemon curden ovenpå dejen uden, at det rammer kanterne. Hæld resten af dejen ovenpå og derefter det sidste lemon curd – igen uden at det rører kanterne, da sukkeret i lemon curden vil brænde, når det kommer i ovnen.
Tag en kniv og kør den gennem kagedejen uden at røre bunden således, at du får vendt lemon curden let ind i dejen.
Bag kagen i ca. 50-55 minutter til den er gylden og gennembagt. Stik evt. en skarp kniv i og sikr dig, at der ikke hænger dej ved.
Lad kagen køle af i 10-15 minutter.
Imens laver du limoncello-glazen: Pisk flormelis og limoncello sammen i en lille skål, til det er forholdsvis tyndt-flydende. Hæld gazen over den varme kage og server, når glasuren er stivnet.
God fornøjelse!
Ps/ Kagen holder sig fint i flere dage og bliver p.g.a. lemon curden ikke tør som en almindelig skærekage.