Hvis du er vild med limoncello, garanterer jeg, at du også vil være vild med denne hjemmelavede appelsinlikør. Den smager virkelig skønt og er perfekt at servere i juletiden – og resten af året.
Likør med appelsin, orangelikør eller orancello
Uanset, hvad du kalder denne smagfulde appelsinlikør, så smager den fremragende. Samtidig er orangelikøren utrolig nem at lave. Der er ikke meget arbejde i fremstillingen, og du skal kun vente et par uger, før du kan nyde en iskold og sød likør med appelsinsmag.
Vi er vilde med at servere likøren som alternativ til en kirsebærlikør juleaften, men den passer også godt til æbleskiver, og hjemmebagte småkager eller i stedet for en snaps til frokostbordet. Derudover er den selvfølgelig eminent til alle former for desserter og som avec efter maden.
Sørg for at anvende økologiske appelsiner, så det ikke er sprøjtegifte, der kommer til at dominere din orangelikør. Kvalitetsråvarer giver som bekendt også kvalitetsprodukter. Og når man bruger tiden og energien på at lave noget selv, så er det vigtigt, at man står tilbage med en fremragende resultat.
Opskrift på hjemmelavet appelsinlikør
Neden for finder du opskriften på den dejlige orangelikør. Skal du bruge likøren til jul, kan du sætte den i gang med at trække i starten af december, og så har du den dejligste likør med appelsinsmag til juleferien. Er du mere til citronsmag, så er et godt alternativ til denne likør en hjemmelavet limoncello – eller bedre endnu: lav begge likører. Jeg tror ikke, du vil fortryde det.
Er du vild med alt med appelsin, så vil jeg også anbefale dig at kigge nærmere på disse opskrifter, som måske kan inspirere dig, og noget af det kan endda serveres sammen med orangelikøren:
Blodappelsinkage med kandiserede appelsiner
Julet panna cotta med appelsin og krydret knas
Appelsinsukker – opskrift på orangesukker
Havtornsnaps med appelsin og vanilje
Se hele samlingen af opskrifter på hjemmelavede likører her
Appelsinlikør
Ingredienser
- 1 flaske vodka, 70 cl
- skal af 4 økologiske appelsiner
Sukkerlage til appelsinlikøren
- saft af 4 økologiske appelsiner
- 350 g sukker
Sådan gør du
- Hæld vodkaen i et stort sylteglas med låg til.
- Skyl appelsinerne grundigt og skræl skallen af dem med en helt almindelig urtekniv. Pas på, du ikke får det hvide med, for det er her appelsinens bitterstoffer sidder, og disse bitterstoffer gør ikke noget godt for likørens smag.
- Sæt låg på glasset og stil det ved stuetemperatur. Nu skal vodkaen trække med appelsinskallerne i i ca. 2-3 uger.
Sukkerlage, som først skal hældes i vodkaen, når den har trukket med appelsinskallerne
- Pres saften af 4 appelsiner og hæld saften i en lille kasserolle
- Vej sukkeret af og hæld det ned i saften.
- Varm sukkerlagen op, til sukkeret er helt opløst. Lagen skal ikke koge eller stå og simre, for så begynder du at lave en sirup, og det er ikke meningen.
- Stil lagen på køl.
- Når vodkaen har trukket med appelsinskallerne i et par uger, tager du først appelsinskallerne op med en lille hulske eller lignende, og derefter filtrerer du vodkaen ved at hælde den gennem et kaffefilter i en tragt og ned i en glasflaske.
- Tag nu din afkølede sukkerlage og hæld den gennem trakten ned til vodkaen (uden kaffefilteret, som du har fjernet forinden).
- Sæt låg på flasken og vend den op og ned et par gange, til vodkaen har blandet sig med sukkerlagen.
- Stil din hjemmelavede appelsinlikør på køl i minimum et par timer – og så er din orancello ellers klar til at blive drukket.