Kryddersnaps

Bøgesnaps – lysegrøn og hjemmelavet

Lav din egen bøgesnapsBøgen er sprunget ud, og det er nu, du kan lave din helt egen bøgesnaps af de helt små, frisk og nyudsprungne bøgeblade. Snapsen smager faktisk af bøg og får en smuk gylden lysegrøn farve.

Hvornår drikker man bøgesnaps?

Bøgesnaps er en rigtig frokostsnaps, som smager af forår og passer fortrinligt til friske krydderurter på smørebrødet. Den kan også nydes som den er – måske en stille forårsaften under et blomstrende æbletræ i haven?

Der er altid en større nydelse forbundet med at indtage noget, som man selv har lavet og gjort sig umage med.

Hjemmelavet bøgesnaps

Sådan laver du din egen bøgesnaps

  • ca. 2 dl friskplukkede bøgeblade
  • 1/2 flaske klar snaps, fx klar Brøndum
  • ca. 1/2 spsk. honning

Gå ud i haven eller naturen og pluk ca. 2 dl nyudsprungne lysegrønne bøgeblade og også gerne knopper.

Rens bladene for små dyr og andet skidt. Nogle bøgeblade tenderer bl.a. til at få små lus.

Hæld alle bøgebladene i et stort sylteglas eller en flaske med en bred hals, fx et Weck-glas.

Fyld en halv flaske klar snaps på, rør rundt, så alle bøgebladene er dækkede og sæt låg på.

Lad snapsen trække i et par uger.

Hæld snapsen gennem en sigte for at få bladene fra og hæld snapsen tilbage i sylteglasset. Her kommer du ca. en halv spsk honning i, som du lader opløse sig. Det tager ikke så lang tid og enten samme dag eller næste, kan du filtrere snapsen.

Det gør du ved at hælde den gennem et kaffefilter i en tragt, som du sætter i den flaske, du gerne vil opbevare snapsen i.

Men husk lige at smage på snapsen først, så du er sikker på, at den har den sødme og smag, som DU kan lide. Er snapsen blevet for sød, kan du fortynde den med lidt mere snaps. Måske skal den have en smule mere honning efter din smag?

Det er ikke et must, at du søder bøgesnapsen med honning. Du kan sagtens undlade den, hvis du foretrækker en snaps, som ikke er så sød. Snapsen bliver en lille smule likøragtig med honning i, og jeg synes, det klæder bøgesmagen rigtig godt.

Hjemmelavet bøgesnaps

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar