En julekaffelikør skal der til! Denne julekaffelikør med chili er lavet på rom og er mørk som mahogni og dejligt krydret. Smagen af kaffe og krydderier er skøn og stærk.
Julesnapse og julelikører
En julekaffelikør med chili hører til nogle af de allerførste juleforberedelser – allerede i november. For likøren skal have tid til at trække og blive fyldig og mørk og fuld af smag.
Det er så hyggeligt med alle juleforberedelserne, som for mit vedkommende foregår ret så meget i køkkenet. Der skal bages julekager og småkager, laves leverpostej og syltes rødbeder. Og så skal der selvfølgelig laves julesnapse og julelikører.
Denne julelikør med chili hører til den stærkere af slagsen og kan drikkes, som den er, eller hældes i kaffen eller en omgang varm kakao. Især det sidste er jeg ret vild med. Der er næsten ikke noget bedre end at komme ind i varmen efter en god gåtur på en kold vinterdag og så få serveret en kop dampende varm kakao med med julelikør med chili i og lidt flødeskum på toppen. Så er det december!
Opskriften er på en 1/2 flaske, men du kan nemt gange opskriften op, hvis du gerne vil lave en større mængde.
Opskrift på julekaffelikør med chili
Neden for finder du den nemme opskrift på likøren lavet på rom og kaffe og en masse dejlige, julede krydderier. Likøren er i øvrigt en genialt værtsgave at medbringe i december måned. Så ved du, at du er inviteret til en god julefrokost, så kan du overveje at lave en ekstra flaske. Jeg er sikker på, at sådan en gave vil bringe stor glæde.
Får du blod på tanden i forhold til at lave hjemmelavede likører og kryddersnapse til jul, så prøv også at tjekke disse julede opskrifter ud, som måske kan inspirere dig:
Appelsinlikør – opskrift på hjemmelavet likør med appelsin
Kirsebærlikør – opskrift på hjemmelavet likør af kirsebær
Gylden julesnaps med appelsin, kanel og hibiscus
Se hele samlingen af opskrifter på hjemmelavede likører her
Julekaffelikør med chili
Ingredienser
- 3,5 dl rom – lys eller mørk
- 1 dl hele ristede kaffebønner
- 5 hele grønne kardemommekapsler
- 5 hele allehånde
- 1/2 dl tørrede tranebær
- 1 lille tørret chili – ikke for stærk
- skal af 1 lille økologisk appelsin
- 1/2 vaniljestang
- 75 g rørsukker
Sådan gør du
- Hæld rommen i et stort sylteglas eller en bred flaske med låg.
- Hæld kaffebønner, kardemommekapsler, hel allehånde og tranebær i rommen.
- Skræl skallen af en lille økologisk appelsin – meget tyndt, uden at få det bitre hvide med – og kom skallen i rommen.
- Flæk 1/2 vaniljestang og skrab kornene ud. Kom både vaniljekorn og stangen i rommen.
- Hæld til sidst rørsukkeret i, sæt låg på og ryst det hele godt.
- Lad julekaffelikøren stå og trække i mindst 4-6 uger. Ryst blandingen et par gange om ugen, så sukkeret opløser sig. Smag gerne på den undervejs, så du kan følge med i smagsprocessen.
- Når rommen har trukket, filtrerer du den gennem en tragt med et kaffefilter i, så du får en ren mahognibrun likør, du kan hælde på en ren, skoldet flaske.