Ja, de er nærmest uundværlige, syltede rødløg. I en burger, på frokostbordet, sammen med anderillette, i en salat. Og det er ikke bare her i vintertiden, men hele året rundt. Heldigvis er syltede rødløg virkelig nemme at lave.
Hav altid et glas i køleskabet
Det gælder om altid at have et glas syltede rødløg stående i køleskabet, så man har til enhver lejlighed. Og der er ingen tvivl om, at rødløgene kan pifte en kedelig rugbrødsmad op, give syre til salaten eller danne modstykke til den fede mayonnaise eller pesto i en god burger.
Og så er de tilmed flotte, de syltede rødløg, med deres lillarøde blanke farve. De pynter flot i en salat, fx en appelsinsalat, som passer smukt på julebordet. De er også flotte i en hjemmelavet burger sammen med den grønne pesto, og så får de en ellers lidt halvgrå og kedeligt udseende anderillette til at tage sig virkelig indbydende ud.
Lav en stor portion
Du finder den meget nemme opskrift lige nedenunder. Hvis du gerne vil lave en større portion, fordobler du nemt opskriften. Det, der er med syltede rødløg, er, at de forsvinder så hurtigt. Men ellers vil jeg anbefale at lave dem ofte og så blot nøjes med denne lille portion.
Det er nemlig dejligt, at rødløgene altid er friske og så er det mere overkommeligt at lave en lille portion ofte. Måske kan det endda blive en del af søndagsprep-rutinen.
Opskrift på syltede rødløg
Dette her er opskriften helt uden dikkedarer, men der er intet til hinder for, at du tilsætter fx sorte peberkorn eller finthakkede ingefær eller måske lidt frisk chili til at give smag. Bare prøv dig frem.
Og hvis du får lyst til at lave andre spændende syltede grøntsager, så sørg endelig for at tjekke mine mange andre opskrifter. Her er et par stykker til inspiration:
Se alle opskrifter på syltede grøntsager
Syltede rødløg
Equipment
- 1-2 Sylteglas
Ingredienser
- 2 dl klar eddike
- 2 dl sukker
- 5-6 rødløg (alt efter størrelse)
- 1 spsk salt
Sådan gør du
- Pil rødløgene og halver dem. Skær dem i skiver. Læg dem i et stort eller to mindre sylteglas.
- Varm eddike og sukker op i en gryde sammen med saltet. Du skal varme op, til både sukker og salt er opløst og derefter hælde lagen hen over rødløgene i glasset. Sørg for at skubbe alle løgene ned under væden.
- Sæt låg på og stil på køl.
- Rødløgene vil have bid de første par dage, hvorefter de vil begynde at blive blødere, fordi eddiken mørner dem. Skal du bruge rødløgene samme dag, kan du evt. koge dem op i lagen et par minutter, så er de spiseklar med det samme.