Denne salat med grillede grønne asparges, smuldret feta og en syrlig-sød vinaigrette med rødløg smager aldeles fremragende og passer virkelig godt til kød- og kartoffelretter. Aspargessalaten er hurtigt lavet og skal selvfølgelig laves, når de grønne asparges er i sæson.
Forårssalat med smag
Grøn aspargessalat med feta og vinaigrette er den perfekte forårssalat. Den skal selvfølgelig laves, når de friske grønne asparges er i sæson, og de måske endda kan plukkes i haven. For der er nu ikke noget som at spise mad i sæson – og derefter glæde sig til næste år, hvor man igen kan få sæsonens råvarer.
Salaten med de grønne asparges er nem og hurtig at lave og er samtidigt en fyldig og mættende salat – med masser af smag. Jeg griller gerne de grønne asparges, for det, synes jeg, giver en rigtig lækker smag. Det gør jeg enten på grillen eller på en grill- eller panini-pande alt efter, hvad resten af måltiden består af. Men salaten kan også laves med let blancherede asparges.
Udover at grønne asparges altid er lækre, er det i denne salat kombinationen af de sommerlige grønne asparges med den fede, hvide feta og den syrlige vinaigrette, som er aldeles indbydende. Smagene supplerer hinanden utrolig godt, og salaten får dermed et meget helstøbt og balanceret smagsudtryk.
Opskrift på grøn aspargessalat med feta
Du finder opskriften på den dejlige salat med grønne asparges her neden for. Har du asparges i haven, er det jo helt oplagt at bruge dem. Og ellers er der jo rigeligt med grønne asparges at få i butikkerne, når de er i sæson.
Kan du godt lide at lave skønne salater med gode råvarer, når de er i sæson eller når du har dem i haven, så kan det være, du også vil finde inspiration i disse udvalgte opskrifter:
Grillet auberginesalat med kylling
Spinatsalat med ristede kikærter, radiser og ost
Fennikelsalat med radiser og ost
Grøn aspargessalat med feta
Ingredienser
- 400 g friske grønne asparges
- olivenolie
- havsalt og friskkværnet peber
Vinaigrette
- 1 spsk frisk citronsaft
- 2 spsk olivenolie
- 2 små tsk dijonsennep
- 1 tsk lys eddike, fx hvidvinseddike eller roseneddike
- 1/2 tsk rørsukker
- havsalt og friskkværnet peber
- 1/2 rødløg, finthakket
- en lille håndfuld bredbladet persille
Pynt/topping
- ca. 100 g fetaost
- en lille håndfuld spiselige blomster, fx friske syrenblomster eller rosenblade
Sådan gør du
Asparges
- Knæk den træge del af de grønne asparges og vask dem godt.
- Pensl aspargesene med lidt olivenolie og grill dem 1/2-1 minut på hver side eller alternativt: Blancher dem i kogende vand i et minuts tid.
- Skær aspargesene i mundrette stykker på ca. 3-4 cm og krydr dem let med havsalt og friskkværnet peber.
Vinaigrette
- Rør citronsaft, olie, sennep, eddike, sukker, havsalt og peber sammen i en lille skål. Smag vinaigretten til, så den hverken er for syrlig, sød eller stærk.
- Hak rødløg og persille meget fint og bland begge dele i vinaigretten.
Anretning og pynt
- Anret de grønne aspargesstykker på et fad eller en tallerken og smuldr feta henover.
- Hæld vinaigretten henover og pynt til sidst med spiselige blomster.