Ovnbagte radiser smager virkelig skønt og sommerligt. Radiserne får en dejlig mild og saftig smag, som står fantastisk godt sammen med fetaosten og ristede mandler. Retten krydres med friske krydderurter og serveres varm.
Radiser i haven
Bagte radiser er en helt oplagt garniture at lave i sommermånederne, hvis du har sået radiser i haven. Det er en fantastisk måde at bruge sine røde radiser på og en ret, som smager virkelig godt og sommerlig.
Du kan lave bagte radiser på flere måder, men i denne opskrift gælder det, at de bagte radiser blandes med fetaost, ristede nødder eller mandler og friske krydderurter.
Det betyder i virkeligheden ikke så meget, om du bruger ristede mandler, ristede pinjekerner eller måske ristede hasselnødder, for det handler blot om at tilsætte retten en sprød umamismag. Derfor kan du sagtens lave bagte radiser i forskellige versioner, hvor du bruger de nødder eller mandler, du har i køkkenskabet.
Fetaosten kan selvfølgelig også erstattes, men lige præcis i denne ret er fetaen perfekt, fordi den har den dejligt bløde og meget cremede konsistens – og så tilfører den også en skøn umamismag.
Med hensyn til de friske krydderurter gælder det også, at du kan bruge lige præcis de krydderurter, du har til at stå i haven, på altanen eller i vindueskarmen. Jeg synes, at mynte klæder retten utrolig godt, og frisk oregano giver en varm og samlende smag. Men basilikum, salvie eller timian ville fx også være dejligt at bruge.
Opskrift på bagte radiser
Du finder opskriften på de ovnbagte radiser lige her neden for. Brug radiser fra haven eller køb friske radiser i supermarkedet elller ved grønthandleren, når de er i sæson.
Har du sået masser af radiser, kan det være, at du også vil finde inspiration i disse udvalgte opskrifter med radiser:
Spinatsalat med ristede kikærter, radiser og ost
Fennikelsalat med radiser og ost
Bagte radiser
Ingredienser
- ca. 300 g radiser
- 2 spsk olivenolie
- havsalt og friskkværnet peber
- 50 g mandler
- 100 g feta
- 1-2 stængler frisk mynte
- 1-2 kviste frisk oregano
Sådan gør du
- Rens radiserne og skær dem i kvarte, hvis de er runde, eller i halve, hvis de er aflange.
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft og vend radiserne med olie, salt og peber i et ovnfast fad.
- Bag radiserne i 20-25 minutter, til de er møre og saftige og har taget lidt farve.
- Hak mandlerne groft og tørrist dem på en lille pande. Lad dem køle af.
- Hak mynte og oregano fint.
- Tag de bagte radiser ud af ovnen og lad dem køle af et par minutter.
- Vend derefter ca. halvdelen af krydderurterne i. Smuld fetaen henover og hæld de ristede mandler over. Drys til sidst med de resterende friske krydderurter.
- Server med det samme.