Det er temmelig nemt at lave sin helt egen eksklusive syrenlikør – og temmelig lækkert! Likøren er fremragende sammen med kage eller et godt stykke chokolade og har en dejlig fyldig, karamelagtig smag af sød sommer.
Sommerlikører
Hvor ofte tænker man lige syrenlikør? Ikke ofte, men tøj, hvor er det en lækker likør.
Likører er ved at vende tilbage! Der var engang, hvor man altid fik serveret en likør, og så blev det sådan lidt bedstemor-agtigt og umoderne. Men nu er likøren på vej tilbage til de små krystalglas – og de skal helst være hjemmelavede på havens blomster, frugter, bær og urter.
Likører er både nemme og meget hyggelige at lave – selv for en moderne og travl familie. Og der er nu ikke noget som at kunne servere en hjemmelavet likør for sine gæster – både de ældre og de lidt yngre. Jeg tror, alle vil sætte pris på et lille glas med den fineste smag.
Selv, hvis du ikke har have, kan du lave denne likør, for der findes syrenhegn overalt i Danmark, og det er blot at gå ud og plukke et par blomsterklaser eller spørge naboen, om hun vil dele.
Og hvornår skal du så servere en syrenlikør? Jo, den er helt oplagt at servere sammen med kaffen og kagen på terrassen eller i haven en lun sommerdag. Eller sammen med desserten efter maden. Eller sammen med en kop aftenskaffe på altanen.
Se hele samlingen af opskrifter på hjemmelavede likører her
Opskrift på syrenlikør (ca. 1/2 liter)
Neden for finder du opskriften på den nemme likør lavet på friske syrenblomster. Den laves på vodka, som er smagsneutral, og som jeg synes egner sig godt til likør. Når jeg laver en syrensnaps bruger jeg i stedet en smagsneutral klar snaps.
Og hvad kan du så servere sammen med denne fine likør? Jo, her er et par skønne forslag, hvor vi bliver i syrenverdenen:
Vaniljefromage med sukkersyltede syrenblomster
Se alle opskrifter med syrener her
Syrenlikør
Ingredienser
- 2-3 dl friskplukkede syrenblomster
- 3,5 dl vodka
- 1 dl vand
- 1 dl sukker
Sådan gør du
- Læg de friskplukkede syrener på et lyst klæde og lad eventuelle insekter kravle fra.
- Ryst blomsterne godt og nip små buketter af blomstertoppene.
- Kom blomsterne i et sylteglas og hæld vodka over.
- Lad syrenblomsterne trække i vodkaen i 2-3 uger og ryst sylteglasset en gang i mellem.
- Efter 2-3 uger koger du en sukkerlage af en del vand og en del sukker: Varm det langsomt op, mens du rører rundt, til sukkeret er helt smeltet.
- Køl sukkerlagen af.
- Si blomsterne fra alkoholen ved at hælde det gennem en sigte.
- Bland syren-vodkaen sammen med lagen og hæld likøren på flaske.