Sådan en dyb mørk brombærsirup er fuld af smag og smager fantastisk på alt lige fra morgenyoghurt, pandekager og is. Og så er den eminent i en gin bramble, som du nemt kan lave selv.
Når det bugner af brombær
Brombærsirup er virkelig en af de allerbedste sirupper, man kan lave. Der er altid et tidspunkt, hvor det bogstavelig talt bugner af vilde brombær, og så er det bare om at komme ud og samle så mange af de dejlige bær, som man orker. Jeg plukker gerne lidt hver dag på mine daglige gåture med min hund.
Brombær er sådan et dejligt efterårsbær, som man kan bruge til et hav af lækre ting. Jeg laver altid brombærmarmelade og sirup, masser af brombærkompot til verdens bedste æblekage, tærter og galettes, og så bruger jeg friskplukkede brombær i salater, i smoothies og på morgenmad. Og jeg laver selvfølgelig også en brombærlikør. Jeg er helt tosset med brombærsæsonen.
Noget af det allerbedste er faktisk en Gin Bramble med hjemmelavet brombærsirup. Hvis ikke du har prøvet sådan en før, så vil jeg helt klart anbefale dig at lave denne smukke og meget velsmagende drink.
En brombærsirup er nærmest obligatorisk at lave, for det er jo også en måde at konservere og gemme brombærsmagen på. Og så er der ingen vej uden om: Man skal mindst én gang om året have pandekager med brombærsirup. Så er det sagt. Heldigvis er siruppen nem at lave, og den er dejlig at have stående til resten af efteråret.
Opskrift på brombærsirup
Neden for finder du den nemme opskrift på sirup med brombær. Vi laver gerne siruppen mindst to-tre gange i løbet af efteråret, for alle elsker den. Jeg foretrækker at lave den af flere omgange i stedet for en stor portion, for så er der altid en frisk sirup.
Er du vild med brombær og har du adgang til at plukke en masse, så tjek disse udvalgte opskrifter ud – jeg er sikker på, at du vil finde inspiration:
Brombærmarmelade med mandler og appelsin
Brombærclafoutis med hvid chokolade
Se alle opskrifter med brombær her
Brombærsirup
Ingredienser
- 250-300 g brombær
- 300 g sukker
- 3 dl vand
- saften af 1 citron
Sådan gør du
- Mos brombærrene, fx i en frysepose eller med en gaffel eller ske i en skål.
- Kom bærrene i en lille gryde med vand, citronsaft og sukker.
- Kog de mosede bær op og lad dem stå og småkoge i ca. 20 minutter, indtil siruppen begynder at tykne. Den må ikke koges helt tyk – hvis det skulle ske, kan du komme mere vand i.
- Hæld siruppen gennem en lille sigte sat i en tragt og ned i en skoldet flaske eller et syltetøjsglas. Lad siruppen køle lidt af, og luk derefter flasken eller glasset til, når den ikke damper mere.
6 comments
Sikkert et dumt spørgsmål til opskriften til brombær sirup, som jeg er ved lave. Der skal vel ikke låg på ved kogning?
Super spændende opskrifter til brombærs anvendelse – glæder mig til at afprøve dem.
Hej Lis
Dejligt at høre, at du finder inspiration 🙂
Nej, jeg koger ikke sirup med låg på. Den skal nemlig koge ind og reduceres, så dampen må gerne slippe væk.
God fornøjelse med siruppen!
Mange hilsner Trine
Hvordan opbevares det færdige sirup – på køl eller ved stuetemperatur ?
Hej Louise
Hvis du bruger af siruppen hver dag, kan du sagtens opbevare den ved stuetemperatur. Men bruger du kun af den engang imellem, så ville jeg opbevare den i køleskabet, så holder den sig længere.
God fornøjelse!
Mange hilsner Trine
Mums! Lige lavet dobbelt portion til små patentflasker jeg agter at give væk i gaver
Hej Cat
Uhh, det lyder dejligt. God idé! Jeg er sikker på, at dine modtagere bliver meget glade. Brombærsirup er noget af det bedste!
Mange hilsner Trine