At fylde sommerens bær på glas er en vidunderlig ting og især, når man kan lave så smuk, lækker og smagfuld en likør som denne jordbærlikør. Likøren er utrolig nem at lave og smager som en sød sommerdrøm.
Røde bær på flaske
Jordbærlikør har den smukkeste knaldrøde farve og er en rigtig sommerlikør. Man kan næsten sige, at det er sommeren på flaske. Og den smager da også helt vidunderlig sommerligt med sin intense smag af jordbær krydret med en anelse citronsmag.
Likøren er ganske nem at lave. Den laves på solmodne jordbær i sæson, som snittes op, blandes med lidt citronskal og overhældes med sukker. Derefter trækker bær og sukker en times tid eller to på køkkenbordet, så det meste af sukkeret opløses og saften trækkes ud af bærrene. Til sidst hældes vodka over. Nu skal likøren blot stå og trække en god uges tid eller to, og så har man den dejligste jordbærlikør.
Vi har et stort jordbærbed i køkkenhaven, og lige pludselig er der bare rigtig mange modne bær, som vi slet ikke kan nå at spise friske. Så gælder det om at plukke til fryseren og lave likør, snaps og saft og sylte det, der er tilbage. Jordbærlikør er helt oplagt at lave lige som en hyldeblomst-jordbærsnaps. Det er altså lækkerier.
Opskrift på jordbærlikør
Den nemme opskrift på likør lavet på modne jordbær finder du lige her under. Sødmen i jordbærrene opvejes i opskriften af citronskal, som tilfører likører noget syre og gør den knap så sød.
Du kan dog også eksperimentere med at komme andre krydderier og smage i likøren. Man kunne fx komme vanilje i for en ekstra sød likør (som nærmest kan hældes over is) eller et par skærme hyldeblomster for en blomsteragtig sommersmag. Man kunne også komme kardemommekapsler eller anis i, hvilket også ville være utrolig lækkert. Prøv dig gerne frem.
Har du masser af jordbær i haven, så kan det være, at du også vil finde inspiration i disse populære opskrifter med jordbær:
Jordbærmilkshake med hyldeblomst
Hjemmelavet jordbærmarmelade med hyldeblomster
Jordbærkoldskål med vaniljeskum og jordbær
Jordbær med fløde og hyldeblomstsirup
Se alle opskrifter med jordbær
Jordbærlikør
Ingredienser
- 400 g friske modne jordbær
- skallen af 1/2 økologisk usprøjtet citron
- 2 dl sukker (hvidt eller rørsukker)
- 4 dl vodka
Sådan gør du
- Fjern stilken på jordbærrene, skyl dem og skær dem derefter i skiver.
- Kom jordbærrene i et stort sylteglas.
- Skræl den yderste gule skal af citronen med en kartoffelskræller og læg den i glasset.
- Hæld sukker over bærrene og lad dem stå og trække på køkkenbordet en times tid eller to.
- Hæld vodka over bærrene, sæt låg på og ryst glasset.
- Lad jordbærlikøren stå og trække i mindst en uge og ryst glasset en gang om dagen.
- Si jordbærrene og citronskallen fra og filtrer likøren gennem en finmasket si og ned i en rengjort og skoldet opbevaringsflaske med låg.
- Likøren kan drikkes med det samme – ved stuetemperatur eller iskold. Får den lov at stå og lagre lidt, vil den få mere karakter.