Nogle gange må det gerne være nemt, og denne æblekage af friske revnede æbler, makroner og flødeskum tager ingen tid at lave. Og så smager den bare virkelig skønt. Her er der både hurtig, lækker og frisk kage til kaffen.
Frisk kage til kaffen
Rå æblekage har den dejligste både friske og syrligt-søde smag pakket ind i blød og cremet flødeskum og knasende makroner. Og åh, hvor er det dog lækkert, når de friske revede æbler får selskab af disse gode sager.
Denne æblekage er en af vores yndlings-hurtig-kager, og i løbet af efteråret erstatter den mangen en gang fredagsslik og den store kagebagning om søndagen. Det er nemlig en lynhurtig kage at lave, fordi det blot er tre ting, der skal lægges sammen i en skål eller nogle serveringsglas. Og vupti, så er der kage!
Brug æblerne fra haven
Det er jo helt oplagt at bruge æblehøsten fra haven til denne rå æblekage. Brug gerne nogle lidt syrlige æbler, så der kommer en god balance mellem det syrlige og søde, det knasende og det cremede. Det behøver ikke at være madæbler, men kan være spiseæbler, der ikke er helt spisemodne endnu. Eller æbler, der ligger midt på skalaen.
Og er du ikke beriget med et æbletræ i haven? Så er det heldigvis nemt at købe sig til nogle gode syrlige æbler, når det er æblesæson i Danmark.
Se alle opskrifter på æblekager
Opskrift på rå æblekage
Opskriften på den lækre sammenlagte kage med rå æbler er som sagt virkelig nem, og den tager ingen tid at smække sammen. Vi river altid æblerne med skræl på (det er jo her, vitaminerne sidder). Det ser nemlig smukt ud uanset, om du anvender røde, grønne eller gule æbler.
På billederne har vi brugt et æble, der også er helt rødt indeni. Det har den særlige egenskab og fordel, at det ikke bliver brunt. Æblesorten hedder Red Love.
Savner du inspiration til, hvad du ellers skal lave med din æblehøst, så tjek gerne mine mange andre æbleopskrifter. Her er et lille udpluk:
Rå æblekage
Ingredienser
- 4-6 syrlige æbler
- citronsaft
- 2,5 dl piskefløde
- 1 tsk vaniljesukker
- ca. 20 makroner
- evt. hakket mørk chokolade som pynt
Sådan gør du
- Skræl og riv æblerne. Rør evt. en smule citronsaft i æblerne, så de ikke bliver brune og samtidigt får lidt ekstra syre.
- Pisk fløden luftig og bland vanilje i.
- Knus makronerne og hak chokolade til pynt.
- Fordel makroner, æbler og flødeskum lagvist i en stor skål eller 4 portionsglas i nævnte rækkefølge og gentag, hvis der er plads. Slut med flødeskum og pynt med hakket chokolade og evt. en spiselig blomst.