Mulled apple er en virkelig nem varm krydret drik at lave i vintermånederne. Den består af en god æblesaft, der sødes og krydres og tilsættes rom. Drikken smager fremragende – sød og krydret og med lidt bid fra rommen – og tager ingen til at tilberede.
Æblesaft
Mulled apple laves på æblesaft – og gerne en god en af slagsen.
Vi presser selv æbler hvert efterår og gemmer saften til resten af året på frost – for der er nu ikke noget som at kunne drikke sin egen hjemmepressede saft af æblerne ude fra haven til morgenbordet i weekenden.
Men særligt i december hiver vi også saft op af fryseren til varme drikke, bl.a. varm æble-ingefærtoddy med rom, hjemmelavet æblegløgg – med appelsin og ingefær og mulled apple.
Alle tre drikke laves på æblesaft og er meget lækre på hver deres unikke måde. Varme drikke kan altså i den grad noget. Og man kan altid vælge, om man vil have alkohol i eller ej.
Krydret varm æblesaft med rom
Mulled apple er en virkelig skøn og smagfuld drik, som alle kan lide. Det er desuden nemt at lave en børnevenlig udgave af drikken ved at undlade at hælde rom i gryden og i stedet hælde rom i glassene, så doseringen bliver individuel.
Hvis du ikke har hjemmepresset saft i fryseren, så sørg for at købe en god ufiltreret saft. Den må meget gerne være en smule syrlig, så drikken ikke bliver for sød. Hovedbestandelen af drikken er jo æblesaft, så det er vigtigt, at det er en saft, der smager godt og som du kan lide.
Opskrift på mulled apple
Nedenfor finder du den meget nemme opskrift på æbledrikken med rom. Mulled wine er i øvrigt den engelske betegnelse for det, vi i Danmark kaldeer gløgg, altså en varm krydret vin.
Skal du have noget godt til den varme krydrede drik, så kan disse opskrifter måske inspirere dig:
Krydrede juleboller med juleøl
Mulled apple
Ingredienser
- 1 liter ufiltreret æblesaft
- 1/2 stang vanilje
- 2 hele stjerneanis
- 1/2 dl lys sirup
- 1 dl rom
Sådan gør du
- Hæld æblesaften i en gryde sammen med en halv flækket vaniljestang, stjerneanis og sirup.
- Varm gryden langsomt op – æblesaften må ikke koge.
- Når æblesaften er dampende varm, hælde rom i. Dette kan gøres i gryden eller individuelt i glas, hvor æblesaften er skænket op.
- Server med det samme.