Vidste du, at når du tørrer rosenblade fra din have, så kan du lave det fineste rosenpulver af de tørrede kronblade. Rosenpulveret kan du bruge på mad, på kager og desserter og i naturlig skønhedspleje.
Pulveriserede roser
Og hvorfor skal man så egentligt lave rosenpulver? Jo, det skal man, fordi det lyserøde pulver er utrolig smukt som dekoration på maden – og tilføjer endda en vidunderlig, svag parfumeret smag. Du kan fx drysse rosenpulver på toppen af en cheese cake, på panna cottaer eller fromager. Du kan drysse pulveriserede roser oven på en våd glasur på en hjemmebagt kage eller på cupcakes.
Det lyserøde pulver ser utrolig smuk og romantisk ud som pynt på kager og desserter. I julemåneden kan du også bruge rosenpulver som pynt på hjemmelavede chokolader og konfekt. Og du kan tilmed rulle rosenpulveret ind i marcipanen for at give det en let og forfriskende rosensmag.
Drys også lidt rosenpulver ud over velkomst-hapsere, når du har gæster. Prøv med et stykke hjemmebagt knækbrød med en god ost, hybenmarmelade, brombærmarmelade eller rabarbermarmelade – og et lille drys rosenpulver på toppen. Det ser spændende og dekorativt ud, og så giver det hapseren en dejlig smag af have og sommer.
Du kan i øvrigt også lave pulver af tørrede ramsløgblade. De to pulvere står rigtig godt sammen i farverne og kan selvfølgelig bruges kreativt sammen.
Opskrift på rosenpulver
Lige her under finder du den nemme opskrift på, hvordan du laver pulver eller støv af dine tørrede rosenblade.
Du kan se her, hvordan du tørrer rosenblade.
Efterfølgende skal de tørrede rosenblade kværnes til pulver. Sørg for at tørre rigeligt med ramsløgblade, for der går temmelig mange rosenblade til et lille glas pulver. Det foregår bedst i en kaffekværn (man kan evt. købe en kaffekværn, som udelukkende anvendes til at pulverisere roser, krydderurter, tørrede tomater osv.). Alternativt kan man bruge en god blender eller minihakker, men det kræver ofte en større portion.
Har du mange roser i haven, så brug endelig kronbladene flittigt i dit køkken. Rosenblade er fantastiske at komme friske i salater eller omsætte til delikatesser i køkkenet eller i hjemmelavet skønhedpleje. Her er et udvalg af opskrifter, du måske kan inspirere dig:
Sukkerbodyscrub med rose og lavendel
Rosensukker – lyserødt og lækkert
Rosenpulver
Equipment
- 1 kaffekværn, blender eller minihakker
Ingredienser
Sådan gør du
- Begynd med at tørre dine indsamlede rosenblade. Du kan bruge hybenroser fra vejkanten eller roser fra haven. Pink og røde roser giver det flotteste pulver.
- Når dine rosenblade er helt knastørre, kommer du dem i en kaffekværn, blender eller minihakker. Kværn rosenbladene, til de er helt pulveriserede.
- Opbevar rosenpulveret på glas med låg – det kan holde sig i evigheder og i mindst et år. Stil glasset et mørkt og tørt sted.