Lav en virkelig lækker og forfriskende mojito med rabarber. Det er en ægte sommerdrink, som smager af dansk sommer og hygge. Rabarbermojito laves med en god hjemmelavet rabarbersirup, men kan også laves med rabarbersaft.
Sommerfrisk lyserød mojito
En rabarbermojito hører til blandt favoritterne, når der skal laves drinks i løbet af sommeren. Mojito er jo i det hele taget svær at komme uden om, når man skal hygge sig på en lun sommeraften, men med rabarbersmag bliver drinken bare endnu mere sommerlig og virkelig lækker.
Typisk laver man en rabarbermojito med rabarbersirup, som giver drinken en dejlig sødme og den skønneste koncentrerede rabarbersmag. Er du ikke så meget til alt for søde drinks, kan du enten bruge mindre sirup (og få en mindre lyserød drink) eller erstatte den med rabarbersaft.
Du finder opskriften på min hjemmelavede rabarbersaft her. Undlad evt. at tilsætte vanilje.
Men laver du en rabarbersirup – hvilket er utrolig let – kan du lave op til flere meget skønne sommerdrinks, som på alle måder bare smager af dansk sommer. Faktisk vil jeg sige, at det bliver man næsten nødt til …
Udover min hjemmelavede pink rabarbergin (som også er et “must”), er dette en af de drinks vi laver oftest sommeren igennem. Den smager bare så godt.
Se alle opskrifter på drinks & cocktails her
Opskrift på rabarbermojito
Du finder den nemme opskrift med den sommerlige mojito med rabarber lige her nedenfor. For at lave drinken skal du først lave en rabarbersirup. Det er nemt og tager ikke lang tid, ca. en time fra du går i gang, til du har en færdig sirup. Det meste af tiden passer den sig selv.
Du finder opskriften på min rabarbersirup her.
Der findes mange lækre sager med rabarber – ikke mindst drikkevarer, drinks og cocktails. Kunne du tænke dig lidt mere inspiration til, hvad du kan lave med dine rabarber, så tjek gerne disse opskrifter ud:
Iskold rabarberdrink med citronmelissesnaps
Se alle opskrifter med rabarber
Rabarbermojito
Equipment
- 1 muddler
- 2 høje glas
Ingredienser
- ca. 2-3 stængler frisk mynte
- 1 usprøjtet frisk lime
- 1 dl rabarbersirup
- masser af knust is
- 8 cl hvid eller lys rom
- ca. 1-2 dl danskvand
Pynt
- myntetoppe
- limebåde
- evt. 2 frisk tynde rabarberstængler skåret i passende størrelse og evt. dyppet i sukker
Sådan gør du
- Slå myntestænglerne ned i et skærebræt, så de frigiver aroma. Pil derefter alle bladene af og bræk eller skær dem gerne i mindre stykker. Gem evt. toppene til at pynte med.
- Skyl limefrugten og skær den i både.
- Fordel mynten i to glas og kom en limebåd eller to i. Mos limebåden ned i mynten med en muddler, så smagsstofferne fra mynte og lime frigives. Kom evn. en limebåd eller to mere i og pres også saften ud af dem. Gem en enkelt limebåd til hver glas til servering.
- Tilsæt rabarbersiruppen og rør rundt.
- Fyld glassene op med knust is – gerne meget.
- Hæld rom over isen og top med danskvand. Smag til og tilsæt evt. mere sirup, danskvand (eller rom).
- Pynt glassene med de sidste limebåde og et par myntetoppe og evt. en tynd frisk rabarberstængel i hvert glas – evt. dyppet i sukker.
OBS: Vær opmærksom på, at man ikke må spise rabarbernes blade, da de indeholder gift, og indtagelse kan føre til svær forgiftning. Læs mere på fødevarestyrelsens hjemmeside.