Disse hjemmebagte fladbrød er bløde og lækre og kan bruges til aftensmad med græsk gyrus eller tzatziki og falafler. Brødene er nemme at lave og bliver bagt på en pande.
Brød bagt på panden
Disse pandebagte fladbrød er supernemme at bage selv, og så smager de bare fantastisk, når de kommer lune fra en pande.
Vi kan jo allesammen købe en pakke fladbrød i pose i supermarkedet, men der er en verden til forskel, når du bager dem selv. Det er ret nemt, for alt hvad du gør, er, at du blander dejen (som laves med bagepulver og natron i stedet for gær), lader den hvile i et par timer, hvorefter du former små boller, som rulles flade og bages et minut eller to på begge sider på en varm pande.
Har du halvstore børn, er det en glimrende opgave til dem. Og de vil sikkert elske at få disse med på madpakken.
Pandebagte brød med gyrus, falafler og tzatziki
Har du givet dig i kast med pandebagte fladbrød, er det jo helt oplagt også at lave en gang græsk gyrus eller måske nogle dejlige falafler. Begge dele smager skønt på disse fladbrød sammen med salat og en god dressing, fx en hjemmelavet tzatziki eller en hjemmerørt ramsløgdressing, som jo nærmest er en grøn hvidløgsdressing.
Fladbrødene er også perfekte som snack eller appetizer til at dyppe i en pesto, hummus, tzatziki eller en auberginedip.
Se alle opskrifter på dressinger, pestoer og saucer
Opskrift på pandebagte fladbrød
Opskriften på de pandebagte fladbrød er helt enkel og nem at følge. Dejen røres enten sammen i hånden eller på en røremaskine. Det, der tager længst tid, er at bage fladbrødene på en pande. Men det er altså arbejdet værd, for de smager simpelthen så skønt, når de kommer lune fra panden.
Får du lyst til at bage flere lækre brød, så tjek gerne mine mange andre brødopskrifter. Der er både opskrifter på madbrød, boller og hele brød:
Grydebrød med græskar og sorte sesamfrø
Se alle opskrifter på hjemmebagt brød
Pandebagte fladbrød
Equipment
- 1 teflonpande
Ingredienser
- 175 g græsk yoghurt
- 2 dl lunken vand
- 6 spsk olivenolie
- 2 tsk salt
- 2 tsk bagepulver
- 2 tsk natron
- ca. 475 g hvedemel
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne sammen på nær melet. Dette kan du fint gøre på en røremaskine eller i hånden.
- Ælt forsigtigt melet i lidt efter lidt.
- Ælt dejen blød og smidig og form den til en kugle.
- Lad dejen hæve i skålen dækket med et viskestykke i et par timer.
- Del dejen i 12 stykker og form hvert stykke til en lille bolle, som du ruller ud med en kagerulle på et meldækket bord.
- Varm en teflonpande op til medium varme og smør en lille smule olivenolie på, fx med et stykke køkkenrulle.
- Bag fladbrødene i 1-2 minutter på hver side. Læg dem oven på hinanden i en stak, når du tager dem af panden – så holder de hinanden varme og bløde, indtil de skal spises.